Regenerációs Történetek

ÖNMAGAMBAN LENNI ÉS KAPCSOLÓDNI A MINDENSÉGHEZ

Hogyan segített a látomáskeresés (angolul Vision Quest) újra kapcsolódni önmagammal és a Természettel, hogy azután új utat kezdjek a zöld életmód tanácsadásban?

Szociokrácia

Döntéshozatali eszköz, amely megváltoztatja gondolkodásmódunkat a döntésekkel, csoportfolyamatokkal és a magunkhoz való viszonyunkkal kapcsolatosan

A természethez való kapcsolódás, átalakulás

Hogyan vezetett el a természethez való újrakapcsolódásom a magamhoz és a világhoz való kapcsolódáshoz?

Council: Harmincnyolc fül és egy száj

“… amit tudod, hogy nem tudsz elmagyarázni, de érzed, egész életedben érezted. Hogy valami baj van a világgal. Nem tudod, mi az, csak azt, hogy van…”

Gyermekek tüze

Interjú Lily Rose Sequoia-val, a We The Uncivilised” című film alkotójával

Néhány évvel ezelőtt Lily kivonult a társadalomból párjával, és amíg a társadalom margóján éltek, megfogant és megszületett kislányuk. Az én történetem nagyon hasonlóan alakult az övéhez, mindketten erős szükségét éreztük, hogy kivonuljunk a fogyasztói társadalomból és közben megtapasztaltuk, milyen sok szálon összefonódtunk vele. Interjúnk elején Lily javasol egy perc közösen megtartott csendet, mielőtt elkezdjük a beszélgetést. A csendben köszönetet mondunk a kettőnk közötti kapcsolatért és az erőért, ami a nők közös munkájában jön létre

Szent Tájakon

Megtalálni a belső békét a külső vadonban

Mélyökológia a Work That Reconnects Műhelymunka alapján

Mihez kezdjünk a klímaváltozás és környezetkárosítás hírei nyomán felébredő szorongással, az extrém időjárási jelentésekről, árvízekről, szárazságról és erdőtüzekről szóló napi információáradat által keltett érzelmeinkkel? Aktivizálhatjuk-e magunkban a reményt és bátorságot a globális krízis idején?

VÉGTELEN KÖRFORGÁS

Mire tanít a természet körforgása és a Bölcsesség Kerekének hagyománya, hogyan fordul az élet kereke

A tudatos jelenléttől a kölcsönös létezésig

Plum Village, a franciaországi buddhista közösség tudatos jelenlét gyakorlata jóval túlmutat az egyén jóllétén, stressz szintjének csökkentésén. Mindezek mellett középpontba helyezi a mélyökológiát, a globális etikát és a társadalmi aktivizmust.

Szeretne többet olvasni?

Nézzen meg további angol nyelvű cikkeket

IP logo-19

Inner Pathways
Innovative approaches in learning for Sustainability
Pandora Association Hungary, Budapest, Sasvár utca 99/c.

Facebook | Spotify

© 2020 - Inner Pathways | All rights reserved

E+logo_1-500px

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Scroll to Top